Generator de unde milimetrice la frecvenţa de lucru 53,3GHz (5,3mm) în baza tehnologiei cu benzi paralele.

În cadrul IIEN „D.Ghiţu” a fost elaborat generatorul de unde milimetrice cu frecvenţa 53,3GHz în baza tehnologiei originale cu benzi paralele.

Experienţa acumulată în procesul de elaborare a generatorului de unde milimetrice cu frecvenţa de 42,2 GHz a fost baza elaborării generatorului cu frecvenţa de 53,3 GHz.

Materialul cu grosimea de 1.00 mm, de care dispunem, nu ce este optim, deoarece grosimea optimă pentru frecvenţele mari este de (0.2-0.3) mm a fost modelat la calculator şi optimizată topologia plăcilor cu benzi paralele.

Testele de laborator au arătat o funcţionare foarte stabilă, dar o putere mai mică, în comparaţie cu generatorul de 42,2 GHz, fabricat din acelaşi material. Cu toate acestea nivelul puterii este suficient pentru terapie şi constituie 1,5 µW.

Caracteristici tehnice:

  • Frecvenţa de lucru - (52-55) GHz,
  • Puterea maximă - 2µW,
  • Devierea frecvenţei ±10%,
  • Modularea amplitudinei – minus 20 Db/putere.

 

Avantajul principal este acţiunea benefică de la distanţă, ce exclude infectarea şi transmiterea maladiilor în procesul tratamentului. Un alt avantaj este mecanismul universal de acţiune a undelor electromagnetice cu frecvenţa de rezonanţă, care nu este bazat pe efectul termic, ci pe principiul de rezonanţă.

Brevet de invenţie 314 (13). Sainsus Iu., Conev A., Russev Iu. Dispozitiv de emanare a undelor electromagnetice de frecvenţă foarte înaltă. 2010.12.31.