Convertorul de presiune mică cu precizie înaltă şi interfaţa digitală TP22E

A fost elaborată şi fabricată mostra experimentală a traductorului de presiune mică cu semnalul de ieşire digital pentru utilizarea ulterioară în industrie ( SRL “Сhişinău GAZ).

Au fost cercetaţi parametrii metrologici a mostrei experimentale a convertorului de presiune mică, estimată precizia măsurării, parametrilor de exploatare şi capacitatea în diapazonul presiunilor de lucru, devierea temperaturii mediului ambiant.

A fost elaborat sistemul informaţional pentru automatizarea procesului de cercetări, gruparea instalaţiilor de laborator într-un sistem de măsurare unic cu scopul efectuării testărilor diferitor sensori, testarea şi calibrarea convertorilor de presiune de precizie înaltă cu semnal de ieşire analogic unificat şi digital. Sunt elaboraţi driverii camerei termice, a traductorilor de presiune excedentară digitali TP22E, precum şi asigurarea programată pentru traductorii digitali şi controler, şi, de asemenea, asigurarea programată pentru vizualizarea şi înregistrarea rezultatelor în CP.

Caracteristici tehnice:

  • Diapazonul presiunilor măsurate: de la 0 până la 0,016 MPa;
  • Limita erorii admisibile de bază nu depăşeşte 0,15% de la limita de vârf a măsurării presiunii;
  • Diapazonul temperaturilor de lucru, 0С: de la -20 până la +70;
  • Traductorii au caracteristica liniar-crescândă a semnalului de ieşire cu mărimea limită a semnalului de ieşire interfaţa RS-485 protocolul ModBus (ASCII) şi/sau 4 – 20 mA (în conformitate cu comanda);
  • Tensiunea de alimentare a curentului continuu: 12 ÷ 24 V.

 

Avantaje:
Convertorul de presiune TP22E corespunde analogilor existenţi, principalul avantaj fiind preţul mic.